ADVERTORIAL

Zelf de regie over je loopbaan nemen en houden

employability

SUZANNE VAN ES

We leven in een steeds sneller veranderende maatschappij. Wat vandaag hot is, is morgen al verouderd en overbodig. De coronacrisis heeft dit nog eens versneld. Nieuwe technieken dienen zich in hoog tempo aan en over werk wordt totaal anders gedacht. Ook bij Defensie, zo blijkt onder andere uit het Project Adaptieve Krijgsmacht en het nieuwe Civiel-Militair Professioneel Uitwisselingsprogramma (CiMPUP). Deze nieuwe maatschappij biedt dus kansen voor je persoonlijke ontwikkeling, maar die moet je wel grijpen.

Defensie is een moderne werkgever en stelt stevige middelen beschikbaar zodat jij als medewerker aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. Het ontwikkelbudget dat je hiervoor kunt inzetten, kan - afhankelijk van je uitzendverleden en verblijfsduur binnen Defensie - al snel oplopen tot zo’n tienduizend euro. Een mooi bedrag, waar je heel veel mee kunt doen. Is je opleiding ook nog eens van belang voor je functioneren bij Defensie? Dan wordt een nog groter deel van de opleidingskosten, of mogelijk zelfs alles, gedragen door Defensie. Zo kun je je op een voordelige manier verder ontwikkelen.

Met het budget heb je zelf de regie over je loopbaan en bepaal je zelf welke opleiding of training je volgt. Daarnaast kun je hiermee ook werken aan je employability en zorgen dat je inzetbaar en aantrekkelijk blijft voor de arbeidsmarkt. Want hoe zie jij je toekomst? Wil je bij Defensie blijven? Wil je bijvoorbeeld doorgroeien naar een hogere functie of zijn er ook andere vakgebieden of beroepen die je interessant lijken? Het ontwikkelbudget is er om je ambities waar te maken.

Unieke werkervaring en competenties

Met ruim 42.000 militairen en 16.000 burgers is Defensie een veelzijdige organisatie met veel verschillende functies in uiteenlopende vakgebieden. Vaak wordt de metafoor ‘Defensie is net Madurodam’ gebruikt. Defensie is heel Nederland, maar dan in het klein. Het is ook niet voor niets dat je binnen Defensie mensen met de meest uiteenlopende opleidingen en achtergronden vindt. Van (para-)medici tot ICT’ers en van techneuten tot communicatiespecialisten. Binnen deze rijke omgeving kun je, zeker als officier, unieke werkervaring en competenties vergaren. Denk bijvoorbeeld aan leiderschap, flexibiliteit, stressbestendigheid of verantwoordelijkheid. Deze sterk ontwikkelde eigenschappen worden op de arbeidsmarkt enorm gewaardeerd. Onder andere in de zorg en de logistiek is er veel vraag naar mensen met goede leiderschapskwaliteiten. Zeker in combinatie met een op het vakgebied gerichte opleiding, hebben (oud-)defensiemedewerkers vaak een grote voorsprong ten opzichte van mensen zonder deze ervaring. Kortom; je bent employable en aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt.

Je netwerk versterken

Daarnaast loopt Defensie voorop in innovatieve initiatieven waarin je je competenties verder kunt ontwikkelen, maar ook een relevant netwerk kunt opbouwen. Met het CiMPUP gaan professionals vanuit civiele organisaties op uitwisselingsplekken aan de slag bij Defensie en andersom. Zo wordt de basis gelegd voor een duurzaam netwerk waarbinnen leren en het uitwisselen van kennis en ervaring centraal staat.

Wat je ambities voor de toekomst ook zijn, jezelf blijven ontwikkelen en employable houden is altijd van belang. Wil je oriënteren op een opleiding of kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn? NCOI Opleidingen biedt veel praktijkgerichte en flexibele opleidingen en trainingen. Als militair is het belangrijk dat je zelf kunt kiezen in welk tempo je studeert. Het moet namelijk te combineren zijn met je werk en ook nog eens passen in je privéleven. Met de opleidingsmethode van NCOI is dat haalbaar. Hier bepaal je namelijk zelf hoe, waar en wanneer je studeert.

Ruim aanbod opleidingen en trainingen

Voor zowel een carrière binnen als buiten Defensie zijn veel verschillende opleidingen en trainingen mogelijk. Bijvoorbeeld op het gebied van management, bedrijfskunde, bouwkunde, facilitair management, financieel, ICT of techniek en veiligheid. Wat je wensen of behoeften ook zijn, met ruim 1.250 opleidingen op vrijwel elk niveau kun je altijd wel een opleiding te vinden die bij jou past. Zo zijn er bijvoorbeeld korte, eendaagse trainingen, maar ook volledige, erkende HBO Bachelor- of Masteropleidingen.

Wil je hier meer over weten?

Wil je meer informatie over het ontwikkelbudget van Defensie of welke opleiding of training geschikt voor jou is? Bij NCOI Opleidingen helpen ze je graag. Deskundige opleidingsadviseurs zitten klaar om al je vragen te beantwoorden en kunnen je voorzien van een persoonlijk opleidingsadvies. Neem contact met ze op via 035 - 6 400 411 of via defensie@ncoi.nl.

Waarom een opleiding volgen?

  • Je kunt je verder ontwikkelen binnen Defensie.
  • Je kunt je voorbereiden op een functie buiten Defensie.
  • Je huidige functie kan veranderen, waardoor bij- of omscholing nodig is.
  • Je bent nooit uitgeleerd en hebt de mogelijkheid om een leven lang te leren.
  • Je houdt de regie over je loopbaan en bepaalt zelf de volgende stap in de carrière.